miércoles, 14 de noviembre de 2012

Homínids catalans


PAU I JORDI

En Pau i en Jordi foren dos homínids catalans els quals han ajudat molt a entendre millor l'evolució dels homínids fins arribar als humans, ja que van crear un nou espai a l'evolució, i espai que estava buit i s'havia d'omplir per trobar una relació en l'evolució..

Les restes trobades foren les del crani del Pau, un fragment de maxil·lar  la ròtula, el que semblava ser un fragment de fèmur, mitja clavícula i fragments de les costelles. Gràcies a aquestes troballes van poder saber com es penjaven dels arbres amb les mans.

Les falanges de les mans fan pensar que tant el Pau com el Jordi poden haver tingut un lloc a l'evolució dels humans. Les falanges eren més grans que les dels peus, de la mateixa manera que passa als simis que es pengen de les branques, com als orangutans i a diferència dels micos quadrúpedes.

A més, gràcies a la troballa d'una mà del Jordi, se sap que no només tenia una postura erecta per grimpar pels troncs dels arbres verticalment, sinó que també tenia facilitat gràcies a les seves mans per mantenir-se en suspensió a través de les branques, com fan actualment els orangutans.


No hay comentarios:

Publicar un comentario