miércoles, 14 de noviembre de 2012

Neandertal



El Neandertal fou una espècie que va conviure juntament amb l’ Homo Sapiens però que va extingir-se sense donar lloc a una nova espècie.   


ANATOMIA

Tenia una estructura corporal més robusta que l’ Homo Sapiens i una major musculatura. Tenien un nas molt gran que els servia per escalfar l’aire que inspiraven quan feia molt fred i també els servia per controlar la seva temperatura corporal per tal de disminuir la temperatura corporal en cas de que aquesta fos molt elevada.


CANVIS FUNCIONALS I DEL COMPORTAMENT

Tenien mascotes, cosa que indica que era un grup molt social. Com a mascotes animals bastant inusuals pel clima fred on vivien com els rinoceronts llanuts, els lleons o les hienes.

L' Homo neanderthalensis tenia un gran control de les eines i les feien servir per crear “abrics” amb la pell dels animals. Això fa pensar que a la seva alimentació la carn tenia un gran pes. Aquest grup a més d’eines també fabricaven arracades, collarets i cabanyes.

El Neandertal també tenia control del foc i tenien alguns símbols de creences com les tombes o els fòssils d’animals marítims.

Probablement, aquest grup tenia un llenguatge propi molt semblant al nostre tot i que no podien pronunciar totes les vocals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario