miércoles, 14 de noviembre de 2012

Homo habilis



L’ homo habilis és el primer representant del gènere homo.


ANATOMIA

Les seves característiques físiques eren molt semblants a les dels australopithecus tot i l’homo habilis era lleugerament més petit i tenia una capacitat cranial molt semblant a la dels australopithecus.
Tenien unes dents més petites i eren més alts que els seus antecessors. Tot i que presentaven un aspecte bastant semblant als Homo Sapiens, encara tenien els braços més llargs que les cames, aspecte característic dels simis. El fèmur més ample i la pelvis lleugerament més estreta van facilitar la marxa bípeda i per tant, va fomentar el desplaçament d’aquest grup d’homos.



CANVIS FUNCIONALS I DEL COMPORTAMENT

L’homo habilis rep el seu nom perquè fou el primer individu en fabricar eines de pedra tallada com ganivets i altres eines tallants. La introducció de les eines suposà un gran canvi en l’alimentació ja que a partir d’aquest moment era més fàcil defensar-se dels depredadors, tallar la carn, la pell, etc.

Per tant, l’homo habilis utilitzava les seves mans per agafar menjar i objectes i no per grimpar pels arbres. Això va provocar que els ossos de les mans derivessin a una forma més estreta i els dits més llargs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario